Membayar Biaya Iklan Google Adwords Menggunakan Paypal

Hallo..
Sudah lama nih aku nggak update blog. Mohon maaf karena kesibukan menjadi seorang full time mommy yang menyebabkan aku gak bisa berlama-lama di depan laptop.

Oh iya, hari ini aku mau membahas tentang Membayar Biaya Iklan Google Adwords Menggunakan Paypal. Sudah beberapa bulan ini kita bisa membayar biaya atau fee iklan Google Adwords (yang tayang di Google Adsense) menggunakan PayPal.

Aku juga mendapatkan invitation oleh PayPal, kupon voucher USD $50 untuk digunakan. Sayangnya aku belum berminat, mungkin next time.

Dear,

Thank you for choosing PayPal as your e-commerce payments partner.

We’re here to help increase your sales by making it easier for consumers to buy from you. You can also sell with more confidence knowing that PayPal’s leading fraud protection program is monitoring all transactions to safeguard our merchants.

To further boost awareness and drive more online sales, advertise with Google AdWords. You will receive a promotional offer of up to USD 50 in advertising credit if your first trial is paid through PayPal. Learn more here.

To redeem this offer, please call +62-21-2970-3901 and quote the promotion code PP2015.

Best regards,
Your PayPal Team

Membayar Biaya Iklan Google Adwords Menggunakan Paypal

Lalu aku menanyakan bagaimana cara membayar biaya iklan Google Adwords menggunakan Paypal kepada customer service GA. Ada mbak atau mas Yoko yang membantu menjelaskan secara detil caranya. Niat banget Google Adwords Online Specialistnya menjelaskan, sampai dicapture segala lho step by step sama mas/mbak Yoko ini!

Dear Advertiser,

Good morning. How are you today? I hope you’re doing great and fine today.
First of all, thank You for contacting Google AdWords Online Support. My name is Yoko, Online Specialist who will helps assisting your query.

Thank you for your interest in using Paypal to advertise with Google AdWords. Indeed, Paypal now is available as one of the payment method for AdWords customer.
To change the payment to Paypal, the requirement is the account currency have to be in US Dollar. As I can see from your account, your current currency already set up in USD.

Without further delay, please find below step by step on how to change the payment method:

1. Step 1 (go and select billing tab)
step 1
2. Step 2 (select “make a payment”)
step 2
3. Step 3 (select “add new payment method” and select “paypal” as your new payment method).
Membayar Biaya Iklan Google Adwords Menggunakan Paypal

After that 3 easy steps, now you can use paypal as your payment method for AdWords account. :)

Thank you for your time. Have a nice day sir.

Yours Sincerely,
Yoko

Nah,, sudah tau kan caranya membayar iklan Google menggunakan PayPal? Jadi buat kamu yang nggak mau membayar fee GA menggunakan kartu kredit, bisa kok menggunakan paypal. Tapi tetep ya, bikin akun GA mesti harus verifikasi kartu kredit sebagai syaratnya.

Read:  Alasan Meninggalkan eBay dan Google Adsense

Ok sekian dulu postinganku tentang membayar biaya iklan Google Adwords menggunakan Paypal, selamat mencoba :)

Leave a Reply